Nezmení sa konečne predvolená hodnota nastavení zabezpečenia konta Microsoft?

Nastavenia zabezpečenia účtu Microsoft nakoniec zostanú v predvolenom nastavení rovnaké. Hoci sa dočasne objavil podporný dokument, ktorý používateľov Outlooku informuje o zmene, kontá Microsoft sa stále neprihlásia automaticky.

Od ohlásenia zmeny mnohí ľudia vyjadrili kritiku a teraz môže byť odpoveď Microsoftu vítaná. Ale napodiv, Microsoft sa neoznačuje ako "zaostalý" alebo niečo podobné. Alex Simons, senior viceprezident pre správu programov pre identitu a sieťový prístup v spoločnosti Microsoft, povedal pre The Verge:

"Vo februári nenastanú žiadne zmeny v prihlasovaní pre firmy (Microsoft Entra) a spotrebiteľov (Microsoft Account),"

"Správy médií boli založené na neúplných informáciách, ktoré omylom zverejnil produktový tím Microsoftu. Chybné oznámenie bolo odstránené."

Tieto slová vyvolali aj ďalšie otázky a pochybnosti. Aké informácie sú neúplné? Prečo sú používatelia informovaní o zmenách? Ak sa „nič sa nemení“, prečo sa v podnadpise dokumentu podpory uvádza „Vaše prihlasovacie prostredie sa mení?“? Táto problematika je čoraz mätúca. Ak vezmeme vyhlásenie Microsoftu za nominálnu hodnotu, čo znamená, že sa nič nezmenilo, možno sa zmena nikdy neudiala alebo ju Microsoft a médiá úplne nepopísali. Ale ak by to tak skutočne bolo, potom by podtitul už nedával zmysel. A čo viac, v podpornom dokumente sa uvádza aj ďalšia veta:

„Prostredie prihlasovania do webového prehliadača sa mení, takže budete automaticky prihlásení do akéhokoľvek produktu alebo služby, ktoré používajú vaše konto Microsoft, pokiaľ sa neodhlásite alebo nepoužijete okno súkromného prehliadania. Od februára 2025 sa vaše prihlasovacie údaje zapamätajú, ale ak sa prihlásite do počítača, telefónu alebo tabletu, ktorý nevlastníte, alebo do zariadenia, ku ktorému pristupuje niekto iný, aby ste mohli použiť súkromné ​​okno.“

Najnovšie správy, recenzie a príručky pre Windows a Xbox sú tu.

Archivovanú verziu podporného dokumentu od 2025. januára 1 si môžete pozrieť prostredníctvom Wayback Machine. Outlook by o zmene informoval aj používateľov, ktorí by sa automaticky prihlásili do účtov, no Microsoft notifikáciu odstránil a uviedol, že sa nič nezmenilo. (Zdroj obrázka: Budúcnosť)

Oznámenie pre používateľov programu Outlook hovorí: „Vaše prihlasovacie prostredie sa mení, takže si vás zapamätajú, pokiaľ nepoužijete okno súkromného prehliadania alebo sa výslovne neodhlásite, spoločnosti Microsoft by malo byť jasné, aké informácie chýbajú, a tieto dokumenty podpory a upozornenia programu Outlook sú vytvorené a publikované spoločnosťou Microsoft. Zdá sa, že tieto projekty existujú z nejakého dôvodu, aj keď boli vydané omylom.

Možno Microsoft vytvorí podporný dokument, ktorý popíše zmeny, ktoré neboli nikdy plánované? Možno sa zmena týka iba určitých používateľov? Ďalšou možnosťou je, že sa zmena niekedy v budúcnosti oneskorí a Microsoft by to všetko mohol ľahko objasniť.

Súvisiace otázky  Sledovač aktualizácií systému Android: Zistite, či váš telefón dostane ďalšiu aktualizáciu softvéru

podobné príspevky

Uverejniť správu

E-mailová adresa potrebná na uverejnenie komentára nebude zverejnená. Povinné polia sú označené hviezdičkou *.