Ці не зменіцца нарэшце значэнне па змаўчанні параметраў бяспекі ўліковага запісу Microsoft?
Налады бяспекі ўліковага запісу Microsoft нарэшце застануцца ранейшымі па змаўчанні. Нягледзячы на тое, што часова з'явіўся дакумент падтрымкі, каб паведаміць карыстальнікам Outlook аб змене, уліковыя запісы Microsoft па-ранейшаму не будуць аўтаматычна ўваходзіць у сістэму.
Многія людзі выказвалі крытыку з моманту абвяшчэння змяненняў, і цяпер можна вітаць адказ Microsoft. Але, як ні дзіўна, Microsoft не называе сябе "адсталай" ці чымсьці падобным. Алекс Сайманс, старшы віцэ-прэзідэнт па ідэнтыфікацыі і кіраванні праграмамі доступу да сеткі ў Microsoft, сказаў The Verge:
«У лютым не будзе ніякіх зменаў у працэсе ўваходу ў бізнес (Microsoft Entra) і спажыўца (уліковы запіс Microsoft)»,
«Паведамленні СМІ грунтаваліся на няпоўнай інфармацыі, якая была памылкова апублікаваная камандай прадукту Microsoft. Памылковае апавяшчэнне было выдалена».
Гэтыя словы таксама выклікалі больш пытанняў і сумневаў. Якая інфармацыя няпоўная? Чаму карыстальнікі апавяшчаюцца аб зменах? Калі «нічога не мяняецца», то чаму ў падзагалоўку дапаможнага дакумента напісана «Ваш вопыт уваходу мяняецца?»? Гэтае пытанне становіцца ўсё больш заблытаным. Калі прыняць заяву Microsoft за намінальную вартасць, што азначае, што нічога не змянілася, то, магчыма, змены ніколі не адбываліся або Microsoft і СМІ не цалкам апісалі гэта. Але калі б гэта было на самай справе, то субтытры больш не мелі б сэнсу. Больш за тое, у дапаможным дакуменце ёсць яшчэ адзін сказ:
«Вопыт уваходу ў вэб-браўзер змяняецца такім чынам, што вы будзеце аўтаматычна ўваходзіць у любы прадукт або службу, якія выкарыстоўваюць ваш уліковы запіс Microsoft, калі вы не выйдзеце з сістэмы або не выкарыстоўваеце акно прыватнага прагляду. Пачынаючы з лютага 2025 г. ваша інфармацыя для ўваходу будзе запамінацца, але калі вы ўваходзіце на ПК, тэлефоне або планшэце, якія вам не належаць, або на прыладзе, да якой нехта мае доступ, вы павінны выканаць наступныя дзеянні, каб выкарыстоўваць акно прыватнага прагляду».
Апошнія навіны Windows і Xbox, агляды і кіраўніцтва - усё тут.
Вы можаце праглядзець архіўную версію дапаможнага дакумента па стане на 2025 студзеня 1 г. праз Wayback Machine. Outlook таксама апавяшчае карыстальнікаў аб зменах, якія будуць аўтаматычна ўваходзіць ва ўліковыя запісы, але Microsoft выдаліла апавяшчэнне і заявіла, што нічога не змянілася. (Крыніца выявы: будучыня)
У апавяшчэнні для карыстальнікаў Outlook гаворыцца: «Ваш вопыт уваходу ў сістэму змяняецца, каб вас запомнілі, калі вы не выкарыстоўваеце акно прыватнага прагляду або відавочна не выходзіце з сістэмы». Здаецца, гэтыя праекты існуюць нездарма, нават калі яны былі выпушчаны памылкова.
Магчыма, Microsoft створыць дапаможны дакумент, каб апісаць змены, якія ніколі не планаваліся? Можа быць, змяненне тычыцца толькі некаторых карыстальнікаў? Іншая магчымасць заключаецца ў тым, што змяненне будзе адкладзена ў нейкі момант у будучыні, і Microsoft можа лёгка праясніць усё гэта.








